czwartek, 22 marca 2012

Pasta Twarogowa Z Jajkami I Papryką








Opis: Pasta z serem białym i jajkami to wersja klasyczna znana przez wielu. Ta wersja posiada paprykę, która dodaje jej słodkiej soczystości i czosnek, który dodaje wyrazistości.
Pasta jest smaczna, a w konsystencji bardzo kremowa. 
Polecam.


Pochodzenie: przepis własny


Ilość: ok. 350 ml



Składniki:
  • 250 g sera białego (u mnie półtłusty)
  • 2 ugotowane jajka na twardo
  • 1 średnia papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz



Przygotowanie:
  1. Rozgnieść widelcem ser biały.
  2. Dodać pokrojone w drobną kostkę jajka.
  3. Dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę.
  4. Dodać rozgnieciony przez praskę czosnek.
  5. Wszystko wymieszać.
  6. Dodać śmietanę.
  7. Dodać majonez.
  8. Wymieszać.
  9. Doprawić solą i pieprzem.
  10. Podawać z pieczywem. Można schłodzić.

7 komentarzy:

  1. Domowe pasty na kanapki nigdy mi sie nie znudza!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjna jest taka pasta na śniadanko z chrupiącym świeżym chlebem lub bułeczką:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeśli chleb to lepiej makowy, migdałowy, orzechowy, np - http://www.stachurska.eu/?p=607 bo zboża człowiekowi nie służą i nie wcześniej to później będzie chorować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda fajnie i brzmi smakowicie,wypróbuję:)Pozdrawiam

      Usuń
  4. Pyszna, zjedliśmy na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na śniadanie jest idealna, więc cieszę się, że smakowała.

      Usuń

Zachęcam i z góry dziękuję za podzielenie się swoją opinią i doświadczeniami. Pozdrawiam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...